خدمات ۲۴ ساعته – مشاوره و بازدید رایگان

رفع بوی بد چاه توالت و دستشویی با ۷ روش ساده و موثر + علت

توالت و سرویس بهداشتی در خیلی از ساختمان ها منشا اصلی بوی نامطبوع است و باعث می شود بوی بد چاه نه تنها در سرویس بهداشتی بلکه در سالن و داخل ساختمان هم منتشر شود. خب مشخص است که به دلیل ارتباط مستقیمی که چاه دستشویی با فاضلاب و فضولات انسانی دارد می تواند محل انتشار بوی بد و متعفن فاضلاب باشد و آزار و اذیت ساکنین را به دنبال داشته باشد.

در حالت عادی وجود کمی بوی فاضلاب در توالت طبیعی است اما اگر این بو بیش از اندازه باشد و فضایی مشمئزکننده را برای ساکنین ایجاد کند دیگر طبیعی نیست و نشان دهنده وجود مشکلی در چاه توالت یا لوله کشی آن است.

در ادامه توضیحات مفیدی در خصوص بوی بد چاه توالت و سرویس بهداشتی ارائه شده و راهکارهای مناسبی برای تشخیص علت ایجاد بوی بد و در نهایت روش های مناسب برای از بین بردن بوی بد ارائه شده است. با ما همراه باشید.

سیفون توالت؛ علت اصلی ایجاد بوی بد در چاه توالت و سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی، توالت، حمام، دستشویی و به طور کلی هر مکانی که با فاضلاب در ارتباط باشد ممکن است در آن بوی بد و متعفن ایجاد شود که عموما بوی بد چاه ناشی از فاضلاب و فضولات می باشد. در توالت هم وجود بوی فاضلاب طبیعی است چون توالت با فاضلاب ارتباط مستقیم دارد. البته منظور از طبیعی این نیست که توالت باید بوی بد بدهد اما این مشکل ناشی از وجود خرابی در لوله یا توالت نمی باشد. علت تجمع فضولات در سیفون توالت می باشد.

در همه ورودی های فاضلاب یک لوله خمیده به نام سیفون قرار دارد که باعث می شود بو و گاز فاضلاب به ساختمان نفوذ نکند. در توالت هم این قطعه وجود دارد اما به جای این که مفید باشد، مضر بوده و باعث تشدید بوی فاضلاب می باشد. اما در حقیقت مشکل از سیفون نیست و این ساکنین هستند که این مشکل را ایجاد می کنند. در مورد بوی بد سینک آشپزخانه هم وضعیت به همین صورت است.

سیفون حالت خمیده دارد و فضولات توالت در آن تجمع پیدا می کنند. اگر پس از استفاده از توالت مقداری آب در آن خالی نشود فضولات در سیفون باقی مانده و فضای سرویس را متعفن می کنند. علت بوی بد چاه توالت که بسیاری از آن شاکی هستند هم همین است. اگر پس از توالت کردن فلاش تانک کشیده شود دیگر هیچ فضله ای در داخل سیفون باقی نمی ماند. در این صورت شما درگیر بوی بد چاه توالت نشده و توالت خوشبو را تجربه خواهید کرد.

انتشار بوی بد و نامطبوع فاضلاب از سرویس بهداشتی

اما بسیاری از مواقع ساکنین یا میهمان ها از دستشویی استفاده می کنند و سیفون (فلاش تانک) را نمی کشند. یا این که توالت عمومی است و عموم افراد عادت به استفاده از فلاش تانک ندارند. در چنین مواقعی به ناچار باید بوی بد چاه را از بین برد. برای از بین بردن بوی بد چاه توالت بهترین راه استفاده از بوگیر دستشویی یا خوشبو کننده توالت است.

دلایل ایجاد بوی بد فاضلاب در توالت و دستشویی

در بخش قبل ذکر شد که اصلی ترین علت برای انتشار بوی فاضلاب در توالت سیفون چاه توالت است. این سیفون است که در شرایطی خاص از خود بوی بد ایجاد می کند. اما آن هم دلایلی دارد.

در اینجا برخی از دلایل ایجاد بوی بد فاضلاب در توالت و سیفون آن ذکر شده است.

– باقی ماندن مدفوع در سیفون توالت: مدفوع و ادرار تولیدکننده بوی بد و متعفن در محیط دستشویی هستند. اگر مقدار کمی مدفوع در سیفون توالت باقی بماند باعث می شود به صورت مداوم بویی بد در محیط منتشر شود. اگر سیفون پر از مدفوع باشد دیگر از شدت انتشار بوی بد امکان نفس کشیدن در سرویس بهداشتی وجود نخواهد داشت!

– ایجاد لجن و رسوب در سیفون و لوله فاضلاب: ورود مکرر مدفوع به سیفون و لوله توالت باعث می شود لایه ای رسوبی از فضولات روی لوله ها ایجاد شود که به مرور زمان ضخامت پیدا کرده و بوی بدی منتشر کند. رسوب و لجن مدفوعی روی لوله همچون خود مدفوع بوی بدی دارد و محیط توالت را بدبو می کند.

– وجود مدفوع و کثیفی در کاسه توالت: گاهی اوقات پس از مدفوع کردن مقدار کمی از مدفوع به کاسه توالت می چسبد و با آب به خوبی شسته نمی شود. همین مقدار کم پس از مدتی بوی بد ایجاد می کند و فضا را آلوده می کند. حتی گاهی مدفوع به زیر کاسه توالت و درزهای آن می چسبد و عامل ایجاد بوی بد فاضلاب می شود.

– عدم تهویه مناسب دستشویی: توالتی که تهویه مناسب نداشته باشد به راحتی بوی بد می گیرد و آزاردهنده می شود. اصلا فضای بسته توالت خود مستعد بوی بد است. حال در این شرایط اگر تکه کوچکی مدفوع هم در چاه توالت باشد سریعا فضای کوچک دستشویی بد بو می شود.

– خشک شدن آب سیفون دستشویی: در برخی موارد پیش می آید که با عدم استفاده طولانی مدت از توالت آب داخل سیفون آن خشک شده و سیفون کارکرد خود را از دست می دهد. در این صورت دیگر مسیر عبور گاز فاضلاب و سوسک از شبکه فاضلاب باز می شود و محیط توالت از گاز فاضلاب پر می شود.

روش های رفع بوی بد فاضلاب در چاه دستشویی

حال که از علت انتشار بوی نامطبوع در سرویس بهداشتی اطلاع یافتید بهتر می توانید برای رفع آن اقدام کنید. در اینجا چند نکته و راهکار مناسب برای از بین بردن این بوی ناخوشایند ارائه شده است که حتما برای شما مفید است.

کشدن فلاش تانک برای تمیز کردن چاه توالت

روش ۱: کشیدن فلاش تانک و تخلیه سیفون

همانطور که قبل تر ذکر شد عامل اصلی وجود بوی نامطبوع در سرویس بهداشتی باقی ماندن فضولات در سیفون توالت است. تفاوتی هم میان سیفون توالت ایرانی و توالت فرنگی وجود ندارد. شکل هندسی سیفون طوری است که مدفوع در آن باقی می ماند و باعث انتشار بوی بد می شود.

بنابراین اولین و مهمترین راهکار برای رفع بوی بد چاه توالت تخلیه سیفون از مدفوع است. برای این کار باید پس از هر بار ورود مدفوع به توالت فلاش تانک کشیده شود یا مقداری آب داخل کاسه توالت خالی شود. این کار باعث می شود فضولات داخل سیفون با فشار آب از سیفون عبور کنند و دیگر بوی بد آنها وارد محیط نشود.

پس اولین و مهمترین راه حل برای از بین بردن بوی آزاردهنده فاضلاب در سرویس بهداشتی تخلیه مداوم سیفون از فضولات است. اگر این کار به صورت مداوم انجام شود در بسیاری از موارد دیگر شاهد انتشار بوی فاضلاب از چاه توالت نخواهید بود.

روش ۲: نظافت و پاکسازی کاسه توالت

باقی ماندن مقادیر کم مدفوع دور دهانه چاه توالت یا رگه های نازک از مدفوع در شیب کاسه توالت عاملی برای انتشار بوی بد از داخل چاه توالت است. حتی ممکن است فضولات باقی مانده در گوشه های سنگ توالت و زیر کاسه هم باعث این بوی بد باشد که باید از بین بروند.

با استفاده از شوینده های قوی مخصوص نظافت توالت به جان سنگ توالت بی افتید و آن را حسابی تمیز کنید طوری که برق بی افتد. شوینده را در تمام قسمت های سنگ توالت بریزید و با فرچه آن را بسایید تا آلودگی ها پاک شوند. مدفوع های سفت شده روی کاسه و اطراف سنگ توالت حتما باید تمیز شوند. بهتر این است که رسوب سیاه و زرد کاسه توالت را هم تمیز کنید تا هیچ آلودگی روی آن باقی نمانده باشد.

از بین بردن جرم و رسوب کاسه توالت

برق انداختن کاسه توالت خیال شما را از بابت انتشار بوی بد از آن راحت می کند. اینطور مطمئن می شوید که دیگر عامل بوی بد سنگ توالت نیست.

روش ۳: فعال سازی تهویه هوا

با خالی شدن مداوم سیفون از فضولات دیگر بوی شدیدی در محیط وجود نخواهد داشت. در این صورت می توان با فعال سازی تهویه سرویس بهداشتی این بوی ناچیز را از محیط خارج کرد. با قرار دادن یک عدد هواکش متناسب با اندازه سرویس بهداشتی و روشن کردن آن می توانید هوای راکد و متعفن موجود در داخل محیط توالت را از آنجا خارج کنید تا هوای بدبو خارج شده و هوای تازه وارد محیط شود.

در صورتی که سرویس بهداشتی و توالت هواکش مناسب داشته باشد و به صورت مداوم روشن باشد دیگر کمتر پیش می آید که فضای توالت متعفن شود. با این وجود می توان در کنار فعال سازی هواکش روش های بعدی را هم مورد استفاده قرار دهید.

روش ۴: قرار دادن بوگیر در توالت

هر یک از روش های فوق برای رفع بوی بد فاضلاب به اندازه کافی مناسب هستند که از آنها استفاده کنید. اما در کنار آنها می توانید از بوگیر توالت هم استفاده کنید. در بازار نمونه های مختلفی از بوگیر توالت وجود دارد که می توانید یکی از آنها را خریداری کرده و در فضای سرویس بهداشتی نصب کنید تا بوی بد را از بین ببرد. بوگیرها در خود خاصیتی دارند که باعث می شود بوی بد را جذب کرده و از بین ببرند.

به این صورت است که با نصب بوگیر توالت مشاهده می شود که بوی بد و نامطبوع از توالت رفته و فضا بی بو شده است. بوگیر و خوشبوکننده دقیقا مخالف هم عمل می کنند. بوگیر بوی بد را از بین می برد و محیط را بی بو می کند در حالی که خوشبوکننده بوی بد را نمی گیرد و تنها بوی خوب در محیط منتشر می کند.

روش ۵: استفاده از خوشبوکننده هوا

برای خوش بو کردن محیط سرویس بهداشتی و دستشویی می توان از اسپری خوشبوکننده هوا استفاده کنید. در بازار انواع و اقسام خوشبوکننده هوا برای دستشویی وجود دارد. علاوه بر اسپری می توانید از دستگاه مخصوص خوشبوکننده هم استفاده کنید تا به صورت خودکار خوشبوکننده در محیط اسپری شود. این دستگاه ها در فواصل زمانی یا پس از باز شدن درب سرویس بهداشتی یک پاف خوشبوکننده اسپری می کنند تا توالت همیشه خوشبو باشد.

ویژگی مثبت خوشبو کننده هوا این است که علاوه بر از بین بردن بوی بد فاضلاب، محیط سرویس را خوشبو می کند. بوی خوب و مطبوع در توالت باعث می شود حس خوبی در افراد ایجاد شود. 

اگر حوصله نصب خوشبوکننده را ندارید می توانید یک عطر یا ادکلن بلااستفاده را در دستشویی قرار دهید و پس از هر بار استفاده یک بار آن را بزنید تا محیط خوشبو شود.

روش ۶: ساخت بوگیر خانگی

به عنوان آخرین روش برای رفع بوی بد چاه توالت و محیط دستشویی می توان از بوگیرهای خانگی استفاده کرد. ساخت بوگیر خانگی یکی از روش های کاربردی است که می تواند در کنار روش های فوق از آن برای گرفتن بوی بد توالت استفاده کنید. خب روش های مختلفی برای ساخت بوگیر خانگی توالت وجود دارد که با استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک موجود در خانه انجام می شود.

ساخت بوگیر خانگی

به عنوان مثال ترکیب لیمو و گیاه رزماری یکی از بوگیرهای خانگی است که می توانید از آنها استفاده کنید تا به راحتی و با صرف کمترین هزینه مشکل خود را حل کنید.

روش ۷: ریختن ترکیب آهک و آب در لوله

یکی از روش های ساده و خانگی که برای از بین بردن بوی بد فاضلاب مطرح شده است ریختن آهک در لوله فاضلاب است. آهک یک ماده ضد تمیزکننده است و ریختن آن در چاه توالت به پاکسازی کثیفی ها کمک کرده و منجر به از بین رفتن بوی بد فاضلاب در سرویس بهداشتی می شود.  

برای این کار می توانید مقداری پودر آهک را از مصالح ساختمانی تهیه کنید و آن را با مقداری آب ترکیب کنید. ترکیب باید کاملا مایع و روان باشد و حالت خمیری پیدا نکند. پس اگر نیاز بود بیشتر آب به آن اضافه کنید. سپس نیم ساعت اجازه دهید تا مخلوط باقی بماند و پس از آن مخلوط را در داخل کاسه توالت بریزید تا کار خود را انجام دهد. مجدد نیم ساعت صبر کنید و پس از آن اقدام به شستشوی توالت کنید. 

 جمع بندی

بوی بد چاه دستشویی به دلیل باقی ماندن مدفوع در سیفون توالت است که با کشیدن فلاش تانک مشکل رفع می شود. بهترین روش برای رفع بوی بد توالت همین کشیدن فلاش تانک است. پس از آن می توانید از روش های مختلف همچون تمیز کردن سنگ توالت، فعال سازی تهویه هوا و قرار دادن بوگیر در توالت می توان از شر بوی بد چاه توالت راحت شد.

در پایان لازم به ذکر است که اگر مشکلی در این خصوص دارید و نمی توانید بوی بد فاضلاب چاه توالت را از بین ببرید حتما با ما تماس بگیرید. ما به شما مشاوره رایگان ارائه می دهیم تا مشکل شما حل شود. در صورتی هم که تمایل داشته باشید با حضور در محل و استفاده از راهکارهای مناسب برای رفع بوی بد فاضلاب سرویس بهداشتی اقدام می کنیم.

یک پاسخ به “رفع بوی بد چاه توالت و دستشویی با ۷ روش ساده و موثر + علت”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *