گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی روز شما را خراب خواهد کرد
تصور کنید که سبد لباس های کثیف شما پر شده است و منتظر شستشوی آنها با ماشین لباسشویی هستند، اما ناگهان با صحنه ای ناخوشایند روبرو می شوید. صحنه ای از انباشت آب کثیف در لگن ماشین لباسشویی و یا برگشت آب فاضلاب لباسشویی به عقب! این اتفاق نه تنها حالتان را می گیرد، بلکه می تواند بوی بدی را نیز با خود به همراه داشته باشد و فضای خانه را آلوده کند.
عمدتاً این اتفاقات به دلیل گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی رخ می دهد. پس لوله فاضلاب ماشین لباسشویی هم مثل لوله های فاضلاب منزل می تواند دچار گرفتگی شود. یعنی زمانی که آب ماشین لباسشویی به درستی تخلیه نمی شود، دلیل آن می تواند باقی ماندن پرز لباس، صابون، چربی و روغن هایی باشد که از لباسشویی خارج می شوند.
اما به هیچ وجه نگران نباشید، چراکه روش های مختلفی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی وجود دارد که در این مقاله تلاش داریم به بررسی آنها بپردازیم.
دلایل گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی
غالباً گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی به مرور و با گذشت زمان ایجاد می شود که یا روند تخلیه آب را کُند می کند و یا به طور کامل تخلیه آب را متوقف می کند. علت این گرفتگی نیز می تواند دلایل مختلفی مثل صابون، پرز لباس، نخ، مو، خاک، چربی و … باشد.
- صابون و مواد شوینده: تجمع رسوبات صابون و مواد شوینده در طول زمان می تواند باعث انسداد لوله شود.
- پرز لباس: پرز لباس ها، به خصوص لباس های پشمی و حوله ها، به مرور زمان در لوله جمع می شوند و عبور آب را مختل می کنند.
- چربی و روغن: روغن ها و چربی هایی که از البسه جدا می شوند، می توانند در لوله ها سفت شوند و گرفتگی ایجاد کنند.
- اشیاء خارجی: گاهی اوقات، اشیاء کوچکی مثل سکه، دکمه یا موی سر می توانند وارد لوله شوند و گرفتگی به بار بیاورند.
علاوه بر موارد ذکر شده، در بعضی اوقات ممکن است علت عدم تخلیه آب، خراب شدن و یا به مشکل خوردن پمپ ماشین لباسشویی باشد. به هر ترتیب تمام این موارد دست به دست هم می دهند تا به مرور زمان فضولات و رسوبات در درون شلنگ لباسشویی شکل بگیرد و روند تخلیه آب را کُند و یا بالکل متوقف کنند.
نشانه های گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی
چند روش کاربردی برای تشخیص گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی وجود دارد که در این بخش آنها را مرور خواهیم کرد:
ـ تخلیه دیرهنگام یا ناقص آب: اگر آب با سرعت کم تخلیه شود و یا در لگن ماشین لباسشویی انباشته شود، باعث تخلیه ناقص یا دیرهنگام آب می شود.
ـ بوی بد: گرفتگی لوله فاضلاب می تواند بوی بد فاضلاب را در فضایی که ماشین لباسشویی قرار دارد (مثل رختشوخانه) پخش کند.
ـ صدای غیر عادی: اگر صدای تق تق یا غرش آب هنگام تخلیه آب از ماشین لباسشویی را شنیدید، دچار گرفتگی لوله لباسشویی شده اید.
ـ آزمایش سینک: در برخی خانه ها، لوله فاضلاب لباسشویی به سینک ظرفشویی متصل است. در این شرایط، می توان از یک روش ساده برای تشخیص محل گرفتگی لوله استفاده کرد. ابتدا سینک را تا لبه پر از آب کنید. اجازه دهید آب به طور طبیعی تخلیه شود. اگر تخلیه آب به مرور کُند شد، احتمال گرفتگی در لوله فاضلاب مشترک سینک و لباسشویی وجود دارد. اما اگر تخلیه آب ناگهان متوقف شود، گرفتگی در لوله فاضلاب لباسشویی رخ داده است.
ـ دقت در چرخه تخلیه آب: ابتداماشین لباسشویی را تا حدی از آب پر کنید.چرخه تخلیه آب را بدون لباس روشن کنید و به نحوه تخلیه آب از طریق لوله فاضلاب دقت کنید. اگر آب به سرعت از طریق لوله فاضلاب تخلیه شد و هیچگونه تجمع یا پس زدگی مشاهده نشد، گرفتگی در نزدیکی لگن یا شلنگ تخلیه رخ داده است.اما اگر آب به آرامی تخلیه شود، یا در لگن جمع شود و یا از محل اتصال شلنگ به دیوار سرریز کند، احتمالاً گرفتگی در عمق بیشتری از لوله فاضلاب وجود دارد.
روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی
قبل از شروع مراحل رفع گرفتگی لوله، ابتدا باید نکات ایمنی مثل بستن شیر آب و خارج کردن دوشاخه از پریز را انجام دهید. با این کار، شما هم از هدر رفتِ احتمالی آب و هم از روشن شدن ناگهانی دستگاه و ایجاد خطر جلوگیری می کنید. به این ترتیب بعد از انجام این مراحل، می توانید با روش های خانگی که در ادامه بیان می شود، به راحتی اقدام به رفع گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی و ماشین لباسشویی خود کنید.
۱. آب داغ و مواد شوینده
یک سطل آب داغ آماده کنید و مقداری پودر لباسشویی یا مایع ظرفشویی داخل آن بریزید. محلول آماده شده را به آرامی طی چند مرحله درون لوله لباسشویی بریزید. یعنی بعد از بار اول چند دقیقه صبر کنید و دوباره این کار را تکرار کنید تا مشکل گرفتگی رفع شود. اما اگر گرفتگی از نوع شدید باشد، این روش جوابگو نیست و باید از روش های دیگر استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که در این روش به هیچ عنوان از آب جوش استفاده نکنید، چراکه ممکن است به لوله آسیب بزنید.
۲. جوش شیرین و سرکه
یک فنجان جوش شیرین به همراه یک لیوان سرکه آماده کنید. ابتدا جوش شیرین را کامل داخل لوله فاضلاب لباسشویی بریزید. سپس بلافاصله سرکه را به آن اضافه کنید. در این مرحله کف هایی با توجه به ترکیب محلول بوجود می آید و شروع به جوشیدن و جدا کردن رسوبات از لوله می کند. اجازه دهید ۳۰ دقیقه الی یک ساعت محلول در همین حالت کار خود را انجام دهد. در پایان لوله را با آب داغ بشویید تا گرفتگی به طور کامل تخلیه شود.
در ضمن میزان استفاده از جوش شیرین و سرکه بستگی به میزان گرفتگی لوله شما دارد که به تناسب می توانید آن را کم و یا زیاد کنید.
۳. نمک و نوشابه
ابتدا لباسشویی را از برق بکشید. سپس شلنگ تخلیه را از پشت لباسشویی و محل اتصال به فاضلاب جدا کنید. نصف پیمانه نمک را داخل لوله فاضلاب که در دیوار قرار دارد، بریزید و سپس یک بطری نوشابه یک لیتری را به آن اضافه کنید. شلنگ تخلیه را نیز با نوشابه یک لیتری بشویید و مجدد به ماشین لباسشویی و فاضلاب وصل کنید. بعد از ۳۰ دقیقه، ۲ لیتر آب داغ داخل شلنگ تخلیه لباسشویی بریزید تا کاملاً مسیر لوله شسته شود.
بررسی کنید و ببینید اگر آب به راحتی تخلیه می شود، گرفتگی رفع شده است. اما اگر همچنان مشکل باقیست، دیگر از این روش استفاده نکنید و به روش های دیگر روی بیاورید.
۴. محلول شیمیایی
اگر روش های قبلی تأثیری در رفع انسداد لوله لباسشویی نداشتند، از محلول شیمیایی استفاده کنید. برای این منظور ابتدا یک محلول رقیق و کم خطر را تهیه کنید و سپس طبق دستورالعمل روی برچسب، مراحل کار را انجام دهید. بعد از گذشت مدت زمان مشخص شده بر روی برچسب، آب داغ را داخل لوله بریزید تا عملیات رفع گیر و شستشو به طور کامل انجام شود.
دقت داشته باشید به دلیل اسیدی بودن محلول های شیمیایی، کمتر از این مواد استفاده کنید چراکه باعث خوردگی و پوسیدگی لوله ها خواهند شد.
۵. قلاب دست ساز
شما به کمک یک آویز لباس و یا سیم مفتول بلند، می توانید یک قلاب دست ساز برای خود تهیه کنید. و از آن به عنوان یک ابزار کاربردی برای خارج کردن اشیاء، مو و پرز از داخل لوله لباسشویی کمک بگیرید. برای این کار ابتدا سیم فلزی را با انبردست صاف کنید و یک سر آن را شبیه به قلاب دربیاورید. سپس قلاب را وارد لوله ماشین لباسشویی و لوله فاضلاب کنید و سعی کنید هر آشغالی که داخل لوله است را با آن بیرون بکشید. این کار را تا جایی انجام دهید که احساس کنید دیگر آشغالی داخل لوله باقی نمانده است. و در پایان با ریختن آب داغ به داخل لوله ها، آنها را به خوبی شستشو دهید.
البته هنگام استفاده از قلاب در لوله تخلیه لباسشویی، دقت داشته باشید که بیش از حد فشار به آن وارد نکنید که باعث آسیب لوله شود.
۶. فنر دستی
فنرهای دستی ابزاری پرکاربرد هستند که در متراژ و جنس های مختلف در بازار به فروش می رسند. شما بعد از تهیه یک فنر مناسب، می توانید آن را وارد لوله فاضلاب و لوله لباسشویی کنید و گرفتگی را رفع کنید. به منظور این کار شما باید سر فنر را تا جایی که به محل گرفتگی برسد، داخل کنید. سپس با فشار و چرخاندن فنر در جهت عقربه های ساعت و بالعکس، به روند جداسازی فضولات و رسوبات کمک کنید. با تکرار این کار، مشکل گرفتگی لوله تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
۷. بررسی پمپ تخلیه لباسشویی
اگر روش های قبل را انجام دادید اما هنوز مشکل برطرف نشده است، شاید گرفتگی مربوط به جای دیگری از ماشین لباسشویی باشد. یکی از جاهایی که می تواند منجر به گرفتگی شود، پمپ تخلیه لباسشویی است. پمپ ماشین لباسشویی معمولا در قسمت پایین دستگاه قرار دارد که دارای یک درب کوچک است. درب را با یک سکه یا چیزی شبیه به آن باز کنید و به آرامی فیلتر تخلیه پمپ را بیرون بکشید. فیلتر را بررسی کنید تا چیزی به آن گیر نکرده باشد. اگر مو، پرز یا اشیاء دیگری در آن قرار داشت، آنها را جدا کنید و مجدد فیلتر را در جای خود قرار دهید.
۸. تماس با شرکت لوله بازکنی
اگر از تمام روش های خانگی استفاده کردید و به نتیجه نرسیدید، هیچ نگران نباشید. چراکه بعضی از گرفتگی ها آنقدر شدید و عمیق هستند که با روش خانگی مرتفع نمی شوند. در چنین شرایطی عاقلانه ترین و هوشمندانه ترین کار استفاده از تجربه افراد خبره و ابزارآلات پیشرفته است که این مهم با تماس با شرکت معتبر لوله بازکنی انجام می شود.
شما به کمک شرکت های لوله بازکنی معتبر به راحتی می توانید مشکل خود را در کوتاه ترین زمان ممکن حل کنید و دوباره به شرایط عادی زندگی برگردید. شرکت کاوه یکی از معتبرترین شرکت ها در زمینه لوله بازکنی شبانه روزی محسوب می شود که انواع و اقسام گرفتگی ها را با تجهیزات مدرن و کادری مجرب در هر ساعت از شبانه روز انجام می دهد.
کلام آخر
به طور کلی پیشگیری و جلوگیری از به وجود آمدن مشکل خیلی بهتر از برطرف کردن آن است. در رابطه با لوله ماشین لباسشویی هم بهتر است ابتدا اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید تا دچار گرفتگی لوله نشوید. برای این کار شلنگ تخلیه لباسشویی را باید هر از چند گاهی به طور دقیق تمیز کرد. همچنین به طور مرتب فیلتر لباسشویی را تمیز کرد. هنگام شستن لباس ها، اشیاء داخل جیب را خالی کنید و موها و پرزهای چسبیده به آن را جدا کنید. اگر آب لوله کشی منطقه شما سختی زیادی دارد، از صافی های مخصوص استفاده کنید.
اما اگر به هر دلیلی دچار گرفتگی لوله لباسشویی شدید، باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱ـ شلنگ تخلیه آب لباسشویی که عمدتا به رنگ خاکستری است را از لوله فاضلاب جدا کنید.
۲ـ داخل شلنگ تخلیه را آب داغ بریزید تا رسوبات جدا شوند.
۳ـ مایع ظرفشویی، دستشویی یا پودر لباسشویی را با کمی آب داغ مخلوط کنید و داخل لوله فاضلاب لباسشویی بریزید.
۴ـ شلنگ تخلیه را از ماشین لباسشویی جدا کنید و به آرامی به کمک فنر دستی، گرفتگی آن را برطرف کنید.
۵ـ لوله فاضلاب لباسشویی را هم به کمک فنر دستی، به همین ترتیب از گرفتگی احتمالی نجات دهید.
۶ـ در پایان بعد از شستشوی کامل لوله ها با آب داغ، قطعات جدا شده را مثل روز اول در جای خود قرار دهید.
یک پاسخ به “دلایل گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی و ۷ روش باز کردن آن”
لباس شویی ما لوله فاضلابش گرفتگی نداره اما چون به فاضلاب سینک وصل شده و از لوله طولانی برای تخلیه استفاده کردیم گاهی اوقات فاضلاب سینک وارد لباس شویی میشه و کلی بوی بد ایجاد می کنه یک بار کلا لباسشویی پر از فاضلاب سینک شد و کل آشپزخونه رو خیس کرد