شاید تا به حال برای شما اتفاق افتاده باشد که هنگام ورود به یک سرویس بهداشتی با صحنه زشت و آزاردهنده پر شدن کاسه توالت از مدفوع مواجه شوید. گرفتگی چاه توالت و بوی بد آن هم مزید بر علت شده و عملا امکان استفاده از توالت را از شما دریغ می کند. حالا شما تصور کنید چنین مشکلی برای توالت خانه خودتان به وجود آید و از قضا شاهد این ماجرا هم مهمانان شما باشند. همه چیز برای یک آبرو ریزی کامل آماده است!
برای جلوگیری از چنین حوادثی باید از قبل چاره اندیشی کرده باشیم و آمادگی رفع گرفتگی توالت را در شرایط مختلف داشته باشیم. یکی از روش های چاه بازکنی توالت استفاده از اسید لوله بازکنی است که در همه فروشگاه ها پیدا می شود. اگر این روش را بدانید می توانید در شرایط بحرانی و خاص که هیچ لوله بازکنی برای رفع گرفتگی توالت پیدا نمی شود خودتان به داد خودتان برسید.
اصلی ترین عوامل گرفتگی چاه دستشویی
گرفتگی چاه دستشویی و توالت دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که هر یک از عوامل نوعی از گرفتگی را در سیفون و چاه دستشویی ایجاد می کنند.
- تجمع حجم زیاد مدفوع در سیفون
- افتادن اشیاء خارجی مثل گوشی، کلید، شانه، کارت بانکی و …
- افتادن صابون، سنگ پا، سفید آب
- انداختن دستمال کاغذی، نوار بهداشتی، پلاستیک و …
- مصالح ساختمانی مثل سیمان، گچ و قیر
ما باید بر اساس عامل ایجاد کننده گرفتگی از روش های چاه بازکنی استفاده کنیم. اگر گرفتگی ساده و سطحی باشد باید از روش های ساده استفاده کنیم و اگر گرفتگی سخت و شدید باشد باید از روش های سخت و تهاجمی استفاده کنیم تا نتیجه مورد نظر را کسب نمایید.
همیشه نیازی به اسید نیست؛ چاه توالت خیلی آسان باز می شود
بد نیست بدانید که باز کردن چاه دستشویی و توالت کار چندان پیچیده ای نیست که تنها لوله بازکن ها بتوانند آن را باز کنند. در برخی موارد باز کردن سیفون توالت به قدری آسان است که تصورش را نمی کنید حتی راحت از آب خوردن! در این مواقع می توانید به راحتی گرفتگی را باز کنید و از شر بوی بد آن رها شوید.
– ریختن حجم زیاد آب: گرفتگی های سیفون دستشویی معمولا به خاطر تجمع مدفوع بسته می شوند. در این مواقع تنها کاری که باید انجام دهید ریختن حجم زیادی آب داخل سیفون است. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که کاسه توالت حداقل تا یک سوم پز از آب شود. نگران نباشید مشکلی ایجاد نمی شود. اگر گرفتگی به خاطر تجمع مدفوع باشد حجم زیاد آب باعث می شود فضولات داخل سیفون نرم شده و به کمک فشار آب داخل کاسه از سیفون عبور کنند.
– فرو کردن سیخ یا سیم بلند داخل سیفون توالت: اگر برای باز شدن سیفون عجله دارید یا این که پس از گذشت نیم ساعت همچنان توالت بسته است می توانید یک سیم بلند یا سیخ بردارید و سر آن را داخل سیفون فرو کنید. سپس با تکان دادن آن سعی کنید مدفوع تجمع کرده در سیفون را جابجا کنید تا آب به داخل آن نفوذ کرده و مسیر توالت را باز کند.
درصد بالایی از گرفتگی های توالت با این دو روش باز می شوند مگر این که عامل گرفتگی مدفوع نباشد یا این که حجم فضولات به قدری زیاد باشد که باعث سخت شدن گرفتگی در داخل سیفون شده باشد. در این شرایط دیگر امکان باز کردن با این دو روش وجود ندارد.
استفاده از محلول شیمیایی برای باز کردن چاه دستشویی
هر چند محلول های لوله بازکنی خطرات فراوانی دارند و برای سلامت انسان و لوله فاضلاب خطرناک هستند اما با این حال فواید آنها هم کم نیست و برای رفع گرفتگی های مختلف مفید هستند. یکی از برترین خصوصیاتی که این روش را نسبت به روش های دیگر متمایز می کند این است که استفاده از چنین محلول هایی در چاه توالت و دیگر قسمت های منتهی به فاضلاب خانگی از ساده ترین، در دسترس ترین و سریع ترین راه ها برای رفع گرفتگی به حساب می روند.
در این مطلب روش باز کردن چاه دستشویی به کمک محلول لوله بازکنی، به شما آموزش داده خواهد شد. با ما همراه باشید و این مطالب را به خاطر بسپارید تا به آسانی در خانه لوله بازکنی انجام دهید.
موارد کاربرد و استفاده از این محلول ها
در مواقعی که دیواره های لوله چاه جرم زیادی گرفته باشد و آب به سختی از آن عبور کند، می بینید که آب به طور کامل تخلیه نمی شود و بالا می ایستد. این جرم ها و گرفتگی لوله می تواند بر اثر گیر کردن فضولات و خورده های اضافی در لوله بوجود آمده باشد که در این صورت اسید و محلول لوله بازکن می تواند با استفاده از قدرت بالایی که در خورندگی مواد دارد، این مواد را خورد کرده و با عبور آب این مسیر را باز می کند. همچنین در مواقعی که جسمی در لوله گیر کرده است و بر اثر این مواد اسیدی خورده می شود، می توان از این محلول ها استفاده کرد.
اگر تا به حال لوله بازکنی انجام نداده اید، هیچ نگران نباشید چون این کار هیچ سختی و مشکلی ندارد و به راحتی امکان انجام آن برای خانم ها هم میسر است. تنها کافیست با دقت مطالب آموزشی را مطالعه کرده و مراحل آن را یک به یک انجام دهید.
۱- محلول شیمیایی چاه بازکن را تهیه کنید
برای شروع کار لازم است یک نمونه از محلول های شیمیایی لوله بازکنی، مخصوص باز کردن چاه توالت را داشته باشید. این محلول مایه اصلی لوله بازکنی در این آموزش است و کار اصلی رفع گرفتگی را انجام می دهد. استفاده از این روش تقریباً سهل و آسان است و نیاز به تخصص ویژه ای ندارد منتها حتماً باید چند نکته را به خوبی مورد توجه قرار دهید.
نکته اول اینکه توجه داشته باشید که همیشه استفاده از محلول شیمیایی به عنوان آخرین روش لوله بازکنی استفاده می شود یعنی اگر همه روش های دیگر کار ساز نبود، از این محلول استفاده کنید.
نکته بعدی اینکه استفاده مدام از این اسید ها و محلول های شیمیایی به مرور زمان می تواند آسیب های جدی به لوله های فاضلاب ساختمان شما بزند مثل سوراخ شدن و یا از بین بردن آنها، که هزینه تعمیرات و کنده کاری و بنایی حاصل از این کار به مراتب سنگین تر از هزینه کردن برای شرکت های لوله بازکنی می باشد.
نکته دیگر اینکه استفاده از محلول شیمیایی تنها برای رفع گرفتگی های ساده و غیرسخت کارساز است، پس در صورت عدم رفع گرفتگی نباید غلظت این محلول ها را بالا ببرید زیرا خسارات جبران ناپذیری را به بار می آورد. اگر گرفتگی چاه یا لوله شما به وسیله گیر کردن شیء داخل لوله رخ داده است بهتر است از روش های بیرون آوردن اشیاء از داخل لوله و روش های دیگر لوله بازکنی استفاده کنید. روش های دیگر را می توانید از میان مطالب آموزشی لوله بازکنی پیدا کنید.
آخرین نکته اینکه این محلول های شیمیایی را دور از دسترس اطفال نگه دارید چون ممکن است که کودکان این محصولات را با مواد نوشیدنی اشتباه بگیرند و یا آن را روی دست و پای خود بریزند که باعث بروز اتفاقات ناگواری برای خود و خانواده خود می شوند.
۲- مقدار مشخصی از محلول را داخل توالت خالی کنید
بعد از تهیه محصول حتماً توضیحات ایمنی نوشته شده روی بسته بندی آن اعم از استفاده کردن از دستکش و ماسک و … را مطالعه کنید تا از حوادث ناخواسته حین استفاده از این محلول مانند پاشیده شدن آن بر دست و صورت خود جلوگیری نمایید و اگر خدای نکرده این مواد با پوست شما تماس داشت بلافاصله آن موضع را به مدت ۲۰ دقیقه با آب فراوان بشویید و در صورت سوزش و بروز هر مشکلی به پزشک مراجعه کنید. پس از فراهم شدن شرایط، طبق دستورالعمل مقدار مشخصی از آن را داخل توالت خالی کنید. پس از ریختن محلول حتما پنجره یا دریچه موجود در سرویس بهداشتی را باز کنید و تهویه هوا را روشن نمایید. به خاطر این که گازهای سمی و خطرناکی از این محلول ها متصاعد می شود که برای سلامت انسان مضر است. حتی بهتر است از محیط دور شوید و بگذارید دقایقی محلول در توالت باقی بماند تا کار خود را انجام دهد.
پس از گذشت زمان سراغ توالت بروید و وضعیت را بررسی کنید. فلاش تانک را بکشید تا مقداری آب وارد کاسه توالت شود. اگر مشکل رفع شده باشد باید آب از چاه توالت تخلیه شود و چیزی داخل کاسه باقی نماند. اما اگر دیدید فاضلاب از کاسه تخلیه نمی شود، برای بار دوم محلول را داخل کاسه نریزید چون به احتمال زیاد گرفتگی سختی در داخل لوله ایجاد شده که با محلول رفع نمی شود بلکه باید از فنر لوله بازکن و یا حتی روش های تخصصی دیگر برای باز کردن توالت استفاده نمایید که این کارها توسط شرکت های معتبر لوله بازکنی و تخلیه چاه انجام می شود.
پس اگر مشکلی از جانب رفع گرفتگی لوله دارید و خودتان نمی توانید آن را رفع کنید بهتر است کار را به متخصصین این امر بسپارید تا قبل از محتمل شدن ضرر سنگین مالی و یا حتی خدای نکرده ضرر جانی، با تجهیزات پیشرفته و اصولی در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل شما را حل کنند. شرکت های لوله بازکنی فعال و با تجربه در تهران آماده خدمت رسانی به همشهریان عزیز هستند. متخصصین حرفه ای تأسیسات کاوه آمادگی دارند در هر ساعت از شبانه روز در محل مورد نظر شما حاضر شده و انواع گرفتگی لوله ها را رفع نمایند.