لوله های فاضلاب در همه ساختمان ها وجود دارند و در برخی موارد دچار گرفتگی می شوند. با بروز گرفتگی در لوله ها یکی از دغدغه های ساکنین ساختمان رفع گرفتگی و باز کردن لوله می باشد. اما گرفتگی لوله به دلایل مختلفی رخ می دهد که یکی از آن دلایل ورود مصالح ساختمانی همچون سیمان، گچ، قیر و … به داخل لوله می باشد. در زمانی که ساختمان در حال ساخت است و بنایی در آن انجام می شود بسیار مشاهده شده است که ورود سیمان و دیگر مصالح ساختمانی همچون ماسه، گچ، شن، آهک و خاک به داخل لوله ها باعث ایجاد گرفتگی های سخت در لوله فاضلاب شده است. در صورتی که لوله فاضلاب با چنین موادی دچار گرفتگی شود ممکن است به هیچ عنوان امکان رفع گرفتگی وجود نداشته باشد. اما با این حال ما می خواهیم روش های کلی جهت رفع گرفتگی لوله با سیمان را به شما آموزش دهیم.
همانطور که ذکر شد یکی از بدترین انواع گرفتگی لوله های فاضلابی گرفتگی است که به وسیله مصالح ساختمانی همچون سیمان ایجاد شده باشد. این نوع گرفتگی ها سخت ترین نوع گرفتگی هستند که به این راحتی امکان رفع آنها وجود ندارد. کسانی که در حوله لوله بازکنی و تخلیه چاه فعالیت دارند می دانند که در میان روش های مختلف لوله بازکنی تنها یک راه برای رفع چنین گرفتگی وجود دارد و آن استفاده از دستگاه فنر لوله بازکنی است. در حوزه لوله بازکنی انواع گرفتگی وجود دارد که با روش های مختلف قابل رفع است. اما گرفتگی با سیمان و گچ نوع خاصی از گرفتگی است که برای رفع آن تنها یک روش وجود دارد که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد.
انواع گرفتگی لوله های فاضلاب
پیش از شرح این موضوع و توضیح در مورد لوله بازکنی با سیمان بهتر است بیشتر در مورد گرفتگی لوله ها بدانید. اگر بخواهیم در مورد انواع گرفتگی لوله را توضیح دهیم باید فهرستی طولانی را ذکر کنیم. اما ما این فهرست طولانی را خلاصه کرده و رایج ترین انواع گرفتگی ها را به شما معرفی نموده ایم.
– گرفتگی سیفون توالت
– گرفتگی سینک ظرفشویی
– گرفتگی کفشور سرویس بهداشتی
– گرفتگی کفشور حمام
– گرفتگی کفشور حیاط یا پارکینگ
– گرفتگی روشویی
همانطور که گفتیم این تنها بخشی از انواع گرفتگی های لوله فاضلاب است که رایج ترین موارد هستند. هر یک از گرفتگی های ذکر شده دلایل مختلفی دارند. گرفتگی سیفون تولان ناشی از باقی ماندن فضولات در سیفون است و گرفتگی سینک ظرفشویی به علت ورود تفاله چای و باقی مانده غذا به داخل فاضلاب ظرفشویی می باشد. گرفتگی کفشور حمام هم معمولا به خاطر ورود صابون، مو و دستمال کاغذی به لوله فاضلاب می باشد.
به هر حال گرفتگی لوله هر چه که باشد روشی برای باز کردن آن وجود دارد. شرکت های لوله بازکنی دستگاه های مختلف و روش های مختلفی را در اختیار دارند که به کمک آنها هر نوع گرفتگی لوله را به راحتی باز می نمایند. برای رفع گرفتگی لوله ها که به وسیله سیمان و قیر و دیگر مصالح ساختمانی در آن ایجاد شده است باید از فنر لوله بازکنی کمک گرفت. چون این نوع گرفتگی بدترین نوع گرفتگی لوله است باید از بهترین و قوی ترین لوله بازکن و دستگاه لوله بازکنی یعنی همان فنر لوله بازکنی استفاده نمود.
– رفع گرفتگی لوله با سیمان یا سیمان سفید
معمولا در زمان بنایی و ساخت و ساز ساختمان یکی از مشکلات رایج ورود سیمان و مصالح به داخل لوله می باشد. اگر کارگران متوجه این موضوع شده و سریعا مصالح را از لوله خارج کنند دیگر مشکلی ایجاد نمی شود. اما مشکل این است که کارگران معمولا متوجه نمی شوند و اگر هم متوجه شوند توجهی نداشته و این کار را انجام نمی دهند. سیمان داخل سیفون توالت یا کفشور باقی مانده و سفت می شود. همین امر قطر لوله را کاهش داده و موجبات گرفتگی لوله را فراهم می کند.
بهترین کار برای رفع گرفتگی لوله با سیمان این است که از ورود سیمان به داخل لوله جلوگیری شود. اما در هر صورت اگر سیمان وارد لوله شد باید سریعا داخل لوله آب خالی کنید تا آب سیمان را با خود شسته و به داخل چاه هدایت کند. اگر سیمان با آب مخلوط شود دیگر خاصیت چسبندگی خود را از دست داده و به لوله نمی چسبد. اما اگر سیمان خشک شده باشد و به لوله چسبیده باشد متاسفانه باید بگوییم که دیگر کار از کار گذشته است و با هیچ روشی نمی توان این گرفتگی را باز کرد. چون سیمان به سختی به لوله چسبیده و کندن آن ممکن است در لوله ترک ایجاد کند.
اگر لوله با سیمان سفید هم گرفته باشد وضعیت به همین صورت است. سیمان سفید همچون سیمان سیاه در لوله سفت می شود و به لوله می چسبد. در چنین مواقعی چاره ای جز تعویض لوله فاضلاب وجود ندارد. چون هیچ یک از دستگاه های لوله بازکنی من جمله فنر لوله بازکنی که بهترین دستگاه برای باز کردن لوله های می باشد امکان رفع این نوع گرفتگی را ندارد. در صورتی که از فنر لوله بازکنی استفاده شود ممکن است به لوله خسارت وارد شده و لوله فاضلاب به کلی بشکند و فاضلاب آن وارد ساختمان شود. پس بهترین کار در این حالت تعویض لوله می باشد.
– رفع گرفتگی لوله با قیر
دیگر گرفتگی مشکل ساز در هنگام بنایی و ساخت و ساز ساختمان گرفتگی لوله با قیر می باشد. قیر خاصیت چسبندگی داشته و پس از ورود به لوله به دیواره آن می چسبند. اما گرفتگی لوله با قیر بر خلاف گرفتگی با سیمان قابل رفع است. اگر لوله فاضلاب با قیر دچار گرفتگی شده است می توانید با بنزین، نفت یا گازوئیل آن را باز کنید. این مواد شیمیایی به راحتی قیر را نرم کرده و شستشو می دهند. در صورت ورود قیر به لوله می توانید مقداری بنزین یا نفت داخل لوله بریزید قیر نرم شده و از لوله جدا شود. اگر از گازوئیل یا نفت استفاده کنید بهتر است چون می توانید مقدار بیشتری از آن را داخل لوله بریزید تا موثر واقع شود. در صورتی که گرفتگی لوله با قیر در دسترس شما است بهتر این است که با یک شی بلند مثل چوب سعی کنید که قیر را از لوله جدا کنید.
در این مطلب روش های لوله بازکنی سیمان و قیر به شما آموزش داده شد. در صورتی که با روش های فوق موفق به رفع گرفتگی لوله نشدید بهتر است با متخصصین این کار تماس گرفته و از آنها درخواست لوله بازکنی نمایید. شرکت خدمات فنی کاوه با تجربه ای طولانی در این حوزه با بهترین تکنسین های لوله بازکنی هر نوع گرفتگی لوله را باز کرده و مشکل شما را حل می کند.
2 پاسخ به “رفع گرفتگی لوله با سیمان و مصالح ساختمانی چطور انجام میشود؟”
گرفتگی لوله با سیمان و گچ خیلی بده، داغون میکنه لوله رو، به این راحتی هم کنده نمیشه، فقط باید مواظب باشید وقت بنایی سیمان نریزه تو لوله و والا خیلی درد سر میشه براتون. راحت ترین کار اینه که یه گونی بکنید تو چاه توالت و لوله های فاضلاب و بعد از اتمام بنایی در بیاریدش