می دانیم که گرفتگی لوله های فاضلاب یکی از مشکلات جدی ساختمان و ساکنین آن مخصوصا بانوان می باشد. گرفتگی لوله علاوه بر این که باعث کثیف شدن بخش هایی از ساختمان می شود، بوی نامطبوعی هم به دنبال خواهد داشت. زمانی که یکی از لوله های فاضلاب دچار گرفتگی می شود نگرانی همه اهالی این است که باز کردن گرفتگی لوله چطور باید انجام شود. اولین روشی که به نظر افراد می آید استفاده از محلول های شیمیایی لوله بازکنی است. در حالی که استفاده از چنین محلول هایی اصلا درست نیست و مشکلات جانبی را به دنبال خواهد داشت.
برای رفع گرفتگی لوله باید از روشهایی استفاده شود که در آن لزومی به بکارگیری محلول شیمیایی نباشد. ما در این مطلب به شما آموزش می دهیم که چطور بدون استفاده از محلول شیمیایی، گرفتگی لوله را رفع کنید. با این روش دیگر مشکلات ناشی از محلول های شیمیایی گریبان گیر شما نخواهد شد و به راحتی و بدون مشکل می توانید گرفتگی لوله را خودتان در خانه رفع کنید.
همانطور که گفته شد اغلب مردم بلافاصله پس از مشاهده گرفتگی لوله، به استفاده از مواد شیمیایی روی می آورند، در حالی که به شدت توصیه شده است که برای باز کردن گرفتگی لوله، از مواد شیمیایی استفاده نشود. باید از روشهای غیرشیمیایی استفاده کرد که هم کارایی بالایی داشته باشد و هم خسارتی متوجه لوله و ساکنین نشود.
خطرات لوله بازکن های شیمیایی
لوله بازکن های شیمیایی به خاطر خاصیت اسیدی و شیمیایی که دارند باعث ایجاد خوردگی و پوسیدگی لوله می شوند. تماس اسید با هر ماده ای باعث از بین رفتن آن ماده می شود. اسید این کار را با لوله هم انجام می دهد و باعث خوردگی آن می شود. یکی از دلایل توصیه به عدم استفاده از محلول اسیدی همین موضوع است.
اما این تمام موضوع نیست و محلول های اسیدی خطرات دیگری نیز دارند. استفاده از محلول های شیمیایی باعث می شود مشکلات تنفسی و پوستی برای انسان بوجود آید. موارد مختلفی در این خصوص وجود دارد که محلول شیمیایی باعث شده فرد دچار ناتوانی، مشکلات پوستی، مشکلات تنفسی و … شود.
علت هم این است که استفاده نادرست از مواد شیمیایی مانند هیدروکسید سدیم باعث می شود ماده شیمیایی خطرناک با فرد تماس پیدا کرده و وارد بدن او شود. پس مشکلات متعدد تنفسی و داخلی برای او ایجاد می شود. در صورتی که فرد چنین موادی را استنشاق کند، ممکن است حالت استفراغ و ناراحتی معده برای او ایجاد شده و ناراحتی های بعدی در انتظار او باشد. پس متوجه شدید که استفاده از محلول ها چه مضرات فراوانی دارد. به همین دلیل ما از روشهای غیرشیمیایی و بی خطر به شما آموزش می دهیم تا علاوه بر حل مشکل، خطری شما را تهدید نکند.
لوله بازکنی به کمک محلول خانگی و بی خطر
در این مطلب ما به جای استفاده از مواد و محلول های شیمیایی مخصوص باز کردن گرفتگی لوله، از مواد طبیعی برای رفع گرفتگی لوله استفاده می کنیم تا بتوانیم بدون خطر، گرفتگی لوله فاضلاب را باز کنیم. پس با ما همراه باشید تا لوله بازکنی بدون خطر را بیاموزید.
برای شروع باید یک کتری آب جوش، آماده داشته باشید. می خواهیم از آب جوش برای باز کردن گرفتگی لوله استفاده کنیم. در این آموزش آب جوش به جای محلول شیمیایی استفاده می شود. آب جوش را در داخل لوله گرفته شده خالی کنید و پس از آن با استفاده از یک سیم انعطاف پذیر، سعی کنید به گرفتگی داخل لوله فشار وارد کنید. با سیم در داخل لوله بازی کنید و آن را به دیواره لوله بمالید تا گرفتگی داخل و دیواره لوله رفع شود.
این عمل باعث می شود گرفتگی و رسوب لوله شل شده و به کمک حرارت آب جوش کاملا شسته شوند. سعی کنید سیم را به خوبی بالا و پایین کنید و به اطراف حرکت دهید تا هر گرفتگی و رسوبی که در داخل لوله فاضلاب وجود دارد رفع شود. پس از این کار نصف لیوانجوش شیرین و مقدار یک لیوان سرکه را در لوله فاضلاب خالی کنید و به سرعت دهانه فاضلاب را ببندید. ترکیب سرکه و جوش شیرین باعث می شود ماده ای اسیدی و شوینده (البته بی خطر) ایجاد شود که گرفتگی لوله را به خوبی شسته و از بین ببرد.
این عمل باعث می شود گرفتگی های ناشی از صابون، مو، ناخن، دستمال کاغذی، چربی، و… پیش از این که سخت شوند، از بین رفته و به وسیله آب جوش شسته شوند. پس از گذشت مدتی، درب لوله را باز کرده و مقداری آب جوش در فاضلاب خالی کنید تا باقی مانده گرفتگی ها شسته شود. پس از انجام این کار به احتمال زیاد گرفتگی رفع شده و فقط لازم است به طور مداوم و هفتگی مقداری آب جوش در لوله بریزید تا گرفتگی مجددی در داخل آن ایجاد نشود.