زمانیکه داخل لوله ها گرفتگی ایجاد می شود و بوی نامطبوعی از آن ساطع میشود، در این حالت بهترین روش برای لوله بازکنی و رفع گرفتگی آن لوله استفاده از فنر لولهبازکنی است. استفاده از فنر نه تنها خسارتی به لولهها وارد نمیکند بلکه تاثیر فوقالعادهای در رفع گرفتگی لوله نیز دارد ازطرفی زمان انجام آن بسیار کوتاه و نتیجه آن بسیار موثر میباشد. برخی لولهبازکن ها حتی با استفاده از این ابزار، لوله بازکنی قابل تضمین ارائه میدهند. حال باتوجه به اهمیت فنر لوله بازکنی بهتر است بدانید که فنرهای لوله بازکنی انواع مختلفی دارند که در این مطلب قصد داریم انواع فنرهای لوله بازکنی و سرفنرهای آن را به شما معرفی نماییم.
میدانیم که گرفتگی لولههای فاضلاب انواع مختلفی دارد. برای رفع هر یک از انواع گرفتگی ها روشی خاص وجود دارد؛ اما برخی روش ها هستند که برای اکثر گرفتگیها کاربرد داشته و موثر هستند. یکی از این روش های موثر استفاده از دستگاه لوله بازکنی فنری یا همان فنر لوله بازکن است.
فنر لوله بازکنی چه کاربردی دارد؟
فنر لوله بازکنی را میتوان بهترین و مناسبترین روش برای رفع گرفتگی لولهها دانست. این وسیله ساده و پرکاربرد انواع مختلفی دارد که در این مطلب میخواهیم آنها را معرفی کنیم. بهطورکلی دو نوع فنر لوله بازکن از نظر عملکرد وجود دارد که فنر دستی و برقی میباشد. فنر دستی تنها از یک فنر بلند لوله بازکنی تشکیل شده است که فرد لوله بازکن یا سرویسکار خدمات فنی باید آن را با دست در لوله فرو کرده و گرفتگی را باز کند که به این کار لوله بازکن در اصطلاح فنرزنی گفته میشود.
استفاده از فنر دستی برای افراد ناشی و ناآگاه به امور لوله بازکنی بسیار مناسب است. هر کسی می تواند یک فنر لوله بازکن دستی در خانه داشته باشد و درصورت بروز مشکل و گرفتگی لولهها از جمله گرفتگی سیفون توالت، از آن برای رفع گرفتگی استفاده نماید.
اما دستگاه فنر لوله بازکن یا فنر لوله بازکن برقی بهصورت خودکار و غیردستی کار میکند. این دستگاه متشکل از یک فنر بلند و یک موتور الکتریکی است که با روشن شدن موتور، فنر به دَوران در میآید و با حرکت دورانی خود تمامی گرفتگیهای داخل لوله را باز میکند. این دستگاه تنها مختص شرکتهای لوله بازکنی و خدمات فنی است؛ چراکه استفاده از آن نیازمند تجربه و تخصص است بطوریکه استفاده از آن توسط افراد غیرمتخصص باعث آسیبهای متعددی میشود ازجمله صدمه زدن به لوله و یا حتی وارد آمدن صدمه به خود فرد. بنا به تجربه استفاده از فنر برقی برای لوله بازکنی آپارتمانها بسیار مناسب و کاربردی می باشد.
انواع فنرهای لوله بازکنی
هر دو نوع فنر دستی و فنر برقی، فنرهای بلندی هستند که شباهتها و تفاوتهای مختلفی باهم دارند که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت. فنرهای لوله بازکنی همانطور که خود متنوع هستند، سرفنرهای متنوعی نیز دارند که برحسب نیازِ تکنسین لوله بازکنی مورد استفاده قرار میگیرند. نوع فنر و سرفنر لوله بازکنی باید بر اساس نوع لوله و نوع گرفتگی مورد استفاده قرار گیرد، به همین دلیل سرفنرها قابلیت تعویض و نصب بر روی فنر لوله بازکنی را دارند و سرویس کار میتواند از هر سرفنری بنا به ضرورت استفاده نماید. ابتدا با دو نوع فنر دستی و برقی بیشتر آشنا میشویم و بعد به انواع سرفنرها میپردازیم.
- فنر دستی لوله بازکنی
یکی از انواع فنرهای لوله بازکنی، فنر لوله بازکنی خانگی یا فنر دستی است؛ علت این نامگذاری این است که این نوع فنر با استفاده از دست، گرفتگی لوله را باز میکند. همچنین این نوع فنر مناسب جهت مصارف خانگی و گرفتگیهای توالت و کفشور در ساختمان میباشد. استفاده از این وسیله بسیار ساده و آسان است و هر فردی میتواند بدون داشتن هیچ دانش فنی از آن استفاده کرده و گرفتگیهای ضعیف در لولهها را باز کند.
استفاده از این فنر در صورتی موثر و مفید است که گرفتگی ایجادشده در عمق لوله نباشد. چراکه در این صورت یا فنر به گرفتگی نمیرسد و یا این که امکان رفع گرفتگی با دست وجود ندارد. بهعلاوه اینکه گرفتگیهای خاص نیازمند سرفنرهای مخصوص هستند که قطعا در خانه وجود ندارد.اگر میخواهید برای خود یک فنر لوله بازکن دستی تهیه کنید بدانید که این فنر در طولهای ۳ متر، ۴ متر، ۵ متر تا ۱۰ متر وجود دارد و بیشتر از این طول وجود ندارد. همچنین جنس فنر دستی از فولاد میباشد که باعث میشود مقاومت و طول عمر بالایی داشته باشد. اگر گرفتگی در عمق بیش از ده متر بوده یا گرفتگی زیاد و کهنه باشد باید از فنر برقی یا دستگاه مخصوص فنرزنی استفاده نمود.
- فنر برقی (دستگاه لوله بازکنی)
همانطور که گفته شد برای رفع گرفتگیهای بالای ده متر باید از فنرهای بلند استفاده نمود که روی دستگاه لوله بازکنی وصل میشوند. بهطورکلی برای عمق بالای ده متر از دستگاه های لوله بازکنی استفاده میشود. دستگاه لوله بازکنی همچون فنر دستی است با این تفاوت که دَوران و فشار وارد شونده به گرفتگی توسط دستگاه ایجاد میشود. چون در فواصل طولانی امکان فشار آوردن به فنر توسط انسان وجود ندارد، از دستگاه های مخصوص استفاده می شود تا فشار لازم و کافی را به گرفتگیها وارد کند که این فشار همانطورکه گفته شد با یک حرکت دورانی همراه بوده و قدرت و سرعت این فشار دورانی باعث رفع گرفتگی لوله فاضلاب میشود.
فنر برقی یا دستگاه فنر لوله بازکنی متشکل از یک فنر بلند و یک موتور است. هنگام روشن شدن دستگاه، موتور به حرکت در می آید و فنر را باسرعت کمی میچرخاند؛ در همین هنگام سرویس کار فنر را به داخل لوله هدایت میکند و آنقدر این کار را انجام میدهد تا سر فنر به گرفتگی برسد. در این هنگام فشار بر فنر را بیشتر کرده و سرعت چرخش دستگاه را هم افزایش میدهد. این کار باعث می شود فشار بیشتری به گرفتگی وارد آید و در کسری از زمان گرفتگی رفع شود.
دستگاه فنر لوله بازکنی بهترین وسیله برای رفع گرفتگی لولهها است که در تمام شرکتهای لوله بازکنی و خدمات فنی یک نمونه از آن وجود دارد. این وسیله پرکاربرد و مفید پای ثابت اکثر گرفتگی لولهها میباشد. اما این دستگاه هم همچون فنر دستی دارای سرفنر است. طول فنر باعث می شود سرفنر به گرفتگی برسد و کار خود را انجام دهد. پس می توان گفت که سرفنر نقش اصلی رفع گرفتگی را بازی میکند. بنابراین باید برای رفع گرفتگی از مناسبترین سرفنرها استفاده نمود.
انوع سرفنرهای لوله بازکنی
برای رفع گرفتگی در لولهها باتوجه به نوع گرفتگی، سرفنر مخصوصی وجود دارد. پس باید برای رفع گرفتگیهای مختلف از سرفنرهای مختلفی استفاده کرد. مثلا برای باز کردن گرفتگی توالت از یک نوع سرفنر استفاده میشود و برای باز کردن کفشور حیاط یا پارکینگ از سرفنر دیگری استفاده میشود. حال ما می خواهیم انواع مختلف سرفنرهای لوله بازکنی را به شما معرفی کنیم.
- سر فنر الماسی
بهترین و محکم ترین سرفنر لوله بازکنی است که از آن برای خرد کردن سنگ و آجر و اشیا سخت درون لوله استفاده می شود. - سر فنر اسیدی
که دارای خاصیت ضد خوردگی است و برای رفع گرفتگی توالت و لوله های فاضلابی کاربرد دارد که حاوی مواد اسیدی و شیمیایی هستند. - سر فنر نیزه ای
همچون نیزه نوک تیز است و از آن برای فرو رفتن در اجسام همچون خاک و ماسه سفت شده استفاده می شود. - سر فنر برسی
همچون برس می باشد که باعث می شود جرم، رسوب و چربی های ایجاد شده درون لوله فاضلاب از بین برود. - سر فنر کوزه ای
همچون سرفنر برسی قابلیت از بین بردن جرم و رسوب درون لوله را دارد. - سر فنر چاقویی
تیز و مخصوص بریدن و قطعه قطعه کردن پارچه یا الیاف گیر کرده درون لوله می باشد. - سر فنر ابزار گیر
قابلیت اتصال به ابزارهای مختلف جهت انجام عملیات های خاص می باشد. - سر فنر میله فنری
مخصوص اتصال دو فنر به یکدیگر و طولانی کردن فنر می باشد.
در پایان به شما توصیه میشود که در صورت امکان یک نمونه از فنر دستی لوله بازکنی را در خانه داشته باشید تا در صورت بروز مشکل و گرفتگی توالت و لولهها از آن استفاده نمایید؛ در غیراینصورت میتوانید هنگام ایجاد گرفتگی در هر ساعت از شبانهروز حتی در نیمه شب با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم و درصورت نیاز حضور یافته و مشکل را به بهترین شکل ممکن برایتان برطرف نماییم.
شرکت خدمات فنی کاوه یکی از حرفه ایترین شرکت های خدمات فنی و لوله بازکنی در تهران است که خدمات متنوع خود را در تمام مناطق تهران به همشهریان عزیز تهرانی ارائه میدهد. اگر مشکلی در مورد گرفتگی لوله دارید آن را با ما در میان بگذارید. سرویس کاران ما در کوتاهترین زمان در محل حاضر میشوند و مشکل شما را با بهترین روشها حل میکنند. در ضمن دستمزد ما پایینترین تعرفه در تهران است و ما طبق تعرفه اتحادیه از شما هزینه دریافت میکنیم. لوله بازکنی ارزان را با ما تجربه کنید.
عالیه خدماتتون.
ممنون از مطلب مفیدتون استفاده کردم
چاه ما بو میده. علتش چیه؟ آیا لازمه فنر لوله بازکنی زده بشه؟
سلام دوست عزیز، علت بوی چاه دلایل مختلفی میتونه داشته باشه که باید حضوراً بررسی بشه و دلیل اون مشخص بشه.
سلام روزتون بخیر
من حدودا یک سال هست کار می کنم
تو این مدت هیچ مشکلی نداشتم اما دیروز بعد اتمام کارم فنر یهو از دستم در رفت و توی آبرو حمام رفت که رفت… با اینکه ۱متر نیم از فنر بیرون بود
چه تکنیکی به کار ببرم که دیگه این مشکل تکرار نشه
ممنون میشم راهنمایی کنید